Ладижин C

Стрічка новин

21:24
СТАРТУВАВ НОВИЙ СЕЗОН КОНКУРСУ БІЗНЕС-ІДЕЙ «РОБИ СВОЄ»
PR
17:07
Ветерани та їхні родини з Вінниччини можуть отримати гранти до 100 тис. грн
PR
11:43
6 грудня в Ладижині святкуватимуть День святого Миколая
19:15
В Ладижині розробляють програму реабілітації захисників України
ексклюзив
19:10
Художники і дизайнери Ладижина також допомагають ЗСУ
ексклюзив
15:05
Ладижинські волонтери виготовляють один маскувальний костюм приблизно за дві години
ексклюзив
22:01
7 млн грн на громади: стартував новий сезон конкурсу “Час діяти, Україно!”
PR
22:16
У Ладижині під час війни запустили ситуаційний центр зі штучним інтелектом
14:39
Близько тисячі маленьких ладижинців обслідували лікарі Охматдиту
ексклюзив
22:18
143 дитини, перебуваючи за кордоном, продовжують здобувати освіту в Ладижині дистанційно
ексклюзив
21:06
Героям присвячується. Прем’єра пісні Василя Куцака - ВКЛОНІМОСЬ!
ексклюзив
21:39
Переселенці з Херсону відновили в Ладижині бізнес, який мусили закрити через війну
ексклюзив
16:00
Відкладене через війну весілля – переселенці з Бахмуту одружилися в Ладижині
ексклюзив
19:54
Арт-кав’ярня Фредерік допомагала переселенцям, а тепер - українським воїнам
ексклюзив
21:54
Найстаршій волонтерці з села Лукашівки - 93 роки
ексклюзив
19:40
У Ладижині відкрився заклад стрітфуду в новому форматі - Döner Mаркет кафе
PR
13:02
В Ладижині продовжують відключати електроенергію, щодекади змінюється графік
оновлено
22:54
В Ладижині змінився графік відключень електроенергії в 2-й декаді січня 2023 року
оновлено
11:49
Графік відключень електроенергії в Ладижині з 04.01 по 10.01.2023
15:12
Графік відключень електроенергії в Ладижині з 21.12 по 31.12.2022
13:37
Новий графік відключень електроенергії в Ладижині - з 11.12 по 20.12.2022
13:18
Незаконне перевезення лісу виявили в Гайсинському районі
12:27
Як оформити пенсію під час воєнного стану
11:10
Поліція розшукує неповнолітнього жителя Гайсинського району
18:04
На Вінниччині очікується погіршення погодних умов!
16:37
Серійного крадія затримали у Гайсинському районі
14:08
Діти ветеранів війни, учасників бойових дій та осіб з окупованих територій можуть навчатися на бюджеті
13:27
В Гайсинському районі чоловік погрожував зброєю військовослужбовцям
17:53
Мобільні оператори можуть частково обмежити окремі сервіси.
16:59
«Укренерго» вводить екстрені відключення світла по всій Україні
Більше новин
» » Запитання без відповіді: про що не розповів мер Ладижина під час щорічного звіту


Запитання без відповіді: про що не розповів мер Ладижина під час щорічного звіту

Фото: з відкритих джерел
ТОП
2 896
0

9 грудня мер Ладижина Валерій Коломєйцев в ефірі однієї з місцевих радіостанцій наживо звітував про свою роботу за 11 місяців поточного року. Коротенький анонс звіту був розміщений лише у місцевій газеті «Нове місто». Ані на сайті міськради, ані на сайті місцевого радіо, в ефірі якого проходив звіт, жодного натяку на можливість поспілкуватися з мером Ладижина не було, як і номера телефону, за яким можна було поставити запитання очільнику громади. Не вказали номер телефону і на початку самого прямого ефіру, то ж 48 хвилин «живого» спілкування відбувалося виключно з членами команди мера, котрі його супроводжували.  

За цей час очільник міста розповів, скільки у міській раді відбулося засідань сесій та виконкомів і скільки рішень було на них ухвалено, розповів що в Ладижині найвища середня зарплата в області (при цьому 2 265 домогосподарств отримують субсидію на ЖКП), а також назвав основні суми витрат бюджетних коштів на розвиток громади. 

Л’Новини через фейсбук поцікавились у ладижинців, про що б вони хотіли запитати мера. Містяни відреагували на таку пропозицію доволі активно, запитань було багато. Наприклад,  Василь Шевчук запитав, «чому в ладижинській лікарні фізкабінет став платний?». Це запитання не залишилося поза увагою під час звіту мера. Пан Коломєйцев назвав його в ефірі «незручним», поспілкувався телефоном з головним лікарем комунальної лікарні та відповів наступне: «Я радий, що після мого дзвінка Віталій Миколайович – головний лікар мене почув і зрозумів. Я йому сказав, щоб ніколи більше надалі такі кроки він самостійно не робив. Треба радитись. І я ніколи не дозволю, щоб заради того, щоб заробити якихось додаткових 20 тис. грн до комунального підприємства, ми ставили в незручності деякі верстви нашого населення, а мені потім ставили отакі незручні запитання. Цього більше не… Я вибачаюсь за керівництво нашого комунального підприємства. Такого більше не повториться. Є питання, які ми вирішуємо разом. Я шкодую, що в нас немає пологового відділення, але це не наша воля. Це вимоги відповідних директивних документів тих хто керує охороною здоров’я України». 

Після того, як на 48 хвилині затяжного монологу телефон прямого ефіру таки вказали, місцеві жителі змогли поставити кілька запитань меру Ладижина.

Ладижинець Анатолій Канарський запитав у пана Коломєйцева, хто у міській раді визначає, які будинки утеплювати у першу чергу? Адже будинок № 5 по вул. Ентузіастів, де він мешкає, дуже холодний. 

У відповідь мер зазначив, що, колись він пропонував робити жеребкування. Але члени його команди відповіли, що «є будинки, які виходять фасадами на вулицю (центральну), а є будинки, збудовані із цегли і бетону. Тому з урахуванням цих факторів робимо цю роботу». Як альтернативу мер запропонував часткову участь, мовляв, «якщо ви прийдете до мене чи до мого заступника Олійника, і зазначите, що ви делеговані від свого будинку і маєте пропозицію до міської влади, що ви готові певною мірою вкладати власні кошти  у загальну суму щодо утеплення вашого будинку, перший будинок після тих, які зараз утеплюються, буде утеплюватися саме ваш». 

Наступною на прямий ефір додзвонилася молода мама Юлія, яка подякувала меру за його роботу, за доріжки біля кожного будинку, за «красіву площу» та за організацію щеплення містян від коронавірусу і запитала, чи можна зробити так, щоб автобуси ходили до старої частини міста у вечірній час (після 19:00).  

Мер пообіцяв молодій мамі розглянути це питання, але уточнив, що із міського бюджету доведеться більшу дотацію зробити перевізникам, щоб квиток за проїзд не коштував 10-12 грн.

Завершив живе спілкування з мером Ладижина дзвінок від Григорія Рубана, котрий попросив міську раду допомогти зняти заборону на збирання сухостою у Ладижинському лісництві, бо недавно у місцевій газеті «Нове місто» про це писали, але жодного посилання на нормативно-правову базу при цьому не вказали. А люди похилого віку, котрі обігрівають будинки пічним опаленням, не мають чим платити за газ і дрова, а сухостій у лісі збирати бояться через цю неаргументовану заборону.  
 
Мер на це запитання відповів так: «Ні міська рада, ні її виконавчий комітет не забороняли вам збирати сухостій у лісі… І статті і передачі роблять люди. Люди є різні. Одні дослухаються до якихось прохань лісничих, журналіст може не запитати згідно з яким актом заборонено збирати сухостій. Це ваша позиція, якщо ви знаєте, що немає заборони, то хто ж вас покарає? Тобто немає в нас закону виконувати те, що написане якоюсь людиною у газеті». 

Закінчив свій звіт Валерій Коломєйцев запевненнями, що надалі краще його команда не зможе працювати, але спробує. Побажав усім здоров’я та перемоги над ковідом. І підкреслив, що береться за своє здоров'я, аби взяти участь у наступних виборах і хоче, щоб його згадували у місті добрими словами. 

Що ж потрібно теперішньому меру зробити для громади, аби її жителі згадували його добрими словами, нам підказали самі ладижинці у фейсбуці. Л’Новини зібрало добірку найтиповіших:
  • Цікавить старий Ладижин...пошта, аптека, банкомат... майданчик для дітей (те, що в парку важко назвати майданчиком,  місиво багна). Немає доріг.
  • Чому в лікарні відсутня лабораторія з різномаїттям аналізів, апарат закупили, похвалились і ... Чому потрібно робити аналізи у платній за гроші.
  • Чому закрили пологові відділення, у той час, коли місто збільшується за кількістю жителів постійно? 
  • Чому пільгові перевезення громадян в міському автобусі не відновлювались вже 2-й рік? В інших містах є можливість пересуватись пільговій категорії безкоштовно.
  • Чому немає пандусів та нормальних спусків з доріжок для людей з обмеженими можливостями та мамам з візочками і велосипедами?
  • Ремонти, закриття гарячого водопостачання на 6 місяців (з травня по вересень), але при тому нічого за цей час не робиться. А всю осінь знов йдуть ремонтні відключення. Невже за 6 місяців не можна відремонтувати мережу?
  • Накопають ям котлованів величезних по місту які 6 місяців стоять не засипані! Діти там граються, скачуть. Але ж це небезпечно так залишати ями на такий довгий період.
  • Ремонт водозабору та очисних споруд. Питання дуже наболіле.
  • Де обіцяний житловий масив «Британський квартал», який знаходиться біля лікарні? Хто збудував на цьому місці незрозуміло що? Хто буде нести відповідальність за крадіжку наших грошей?
  • Лікарня, УЗД, стоїть не зібраний КТ, лабораторія. Все це можна зробити де завгодно, тільки не в нашій лікарні.Чому вкладаються гроші в ремонт, а не в спеціалістів?
Ще більше запитань та обговорень ладижинців можна знайти у скрінах нижче.

Шановний читач, Ви зайшли на сайт як незарєстрований користувач. Рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм іменем.

0 коментарів

Інформаційне повідомлення

Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.