Ладижин C

Стрічка новин

21:24
СТАРТУВАВ НОВИЙ СЕЗОН КОНКУРСУ БІЗНЕС-ІДЕЙ «РОБИ СВОЄ»
PR
17:07
Ветерани та їхні родини з Вінниччини можуть отримати гранти до 100 тис. грн
PR
11:43
6 грудня в Ладижині святкуватимуть День святого Миколая
19:15
В Ладижині розробляють програму реабілітації захисників України
ексклюзив
19:10
Художники і дизайнери Ладижина також допомагають ЗСУ
ексклюзив
15:05
Ладижинські волонтери виготовляють один маскувальний костюм приблизно за дві години
ексклюзив
22:01
7 млн грн на громади: стартував новий сезон конкурсу “Час діяти, Україно!”
PR
22:16
У Ладижині під час війни запустили ситуаційний центр зі штучним інтелектом
14:39
Близько тисячі маленьких ладижинців обслідували лікарі Охматдиту
ексклюзив
22:18
143 дитини, перебуваючи за кордоном, продовжують здобувати освіту в Ладижині дистанційно
ексклюзив
21:06
Героям присвячується. Прем’єра пісні Василя Куцака - ВКЛОНІМОСЬ!
ексклюзив
21:39
Переселенці з Херсону відновили в Ладижині бізнес, який мусили закрити через війну
ексклюзив
16:00
Відкладене через війну весілля – переселенці з Бахмуту одружилися в Ладижині
ексклюзив
19:54
Арт-кав’ярня Фредерік допомагала переселенцям, а тепер - українським воїнам
ексклюзив
21:54
Найстаршій волонтерці з села Лукашівки - 93 роки
ексклюзив
19:40
У Ладижині відкрився заклад стрітфуду в новому форматі - Döner Mаркет кафе
PR
13:02
В Ладижині продовжують відключати електроенергію, щодекади змінюється графік
оновлено
22:54
В Ладижині змінився графік відключень електроенергії в 2-й декаді січня 2023 року
оновлено
11:49
Графік відключень електроенергії в Ладижині з 04.01 по 10.01.2023
15:12
Графік відключень електроенергії в Ладижині з 21.12 по 31.12.2022
13:37
Новий графік відключень електроенергії в Ладижині - з 11.12 по 20.12.2022
13:18
Незаконне перевезення лісу виявили в Гайсинському районі
12:27
Як оформити пенсію під час воєнного стану
11:10
Поліція розшукує неповнолітнього жителя Гайсинського району
18:04
На Вінниччині очікується погіршення погодних умов!
16:37
Серійного крадія затримали у Гайсинському районі
14:08
Діти ветеранів війни, учасників бойових дій та осіб з окупованих територій можуть навчатися на бюджеті
13:27
В Гайсинському районі чоловік погрожував зброєю військовослужбовцям
17:53
Мобільні оператори можуть частково обмежити окремі сервіси.
16:59
«Укренерго» вводить екстрені відключення світла по всій Україні
Більше новин
» » Ладижинець подолав 520 кілометрів на ровері, щоб взяти участь в 400-кілометровому веломарафоні у Львові


Ладижинець подолав 520 кілометрів на ровері, щоб взяти участь в 400-кілометровому веломарафоні у Львові

ІНТЕРВ’Ю / ЛАДИЖИН / Спорт
1 527
0

Як перемогти себе, або як два лонгріди ладижинського велосипедиста спровокували третій – журналістський. 

 

Ладижинець Віктор Ровінський переконаний: хочеш щось змінити, змінюйся сам. Учасник багатьох соло-марафонів та бреветів* "накатав" на ровері не одну тисячу кілометрів по Україні. Цього року він планує розширити географію вело-подорожей.

Для довідки: Бревет - велозаїзд на довгу дистанцію який має тимчасові ліміти і контролюється контрольними точками.


Показово, що появі цього тексту передували кілька лонгрідів, опублікованих Віктором на власній сторінці у ФБ. Посилання на них мені скинув один добрий знайомий, (за що йому безмежно вдячна). Так почалося наше з Віктором особисте знайомство. Тому що, як годиться, в маленькому містечку всі один одного знають. Але це "знають" настільки поверхневе, що в кращому випадку зводиться до чергового обігу запитаннями типу "як справи" і стандатрною відмовкою на кшталт "дякую, все добре". Зустрілися ми в місцевому кафе "Фредерік", де і відбулося наше перше, та сподіваюся, не останнє інтерв'ю. Все, про що дізналася за 2 години нашого насиченого спілкування намагалася викласти нижче.



Отже. Пройшовши класичний шлях провінційного розвитку, юнак з Ладижина здобув вищу освіту в галузі теплоенергетики і отримав омріяну на той час роботу на Ладижинській ТЕС. (2009 рік. Тоді ще робота на ТЕС вважалася дуже престижною). Далі події почали розгортатися за класичним містечковим сценарієм: робота-дім-холодильник-город. Робота, – бо вже дорослий і мусиш себе утримувати сам. Город, – бо потрібно допомагати батькам. І все це за замкненим циклом.


Навіть раптові корективи в житті Віктора відбувалися за затертою народною приказкою: "не було би щастя, та нещастя допомогло". Обертаючись в цілком прогнозованому колі життя, 29-річний Віктор раптово занедужав.


Практично весь теплий період 2015 року він провів у лікарнях. На одному з лікарняних ліжок майбутній марафоніст пристойно оволодів технікою "Орігамі" (що і продемонстрував при нашій зустрічі, подарувавши мені власноруч зроблену квітку. Це додало романтики і вкрай вибило мене з теми запланованої бесіди). А ще Віктор зрозумів, що життя дуже швидкоплинне, і щоб чогось в ньому досягти, варто прикласти певні зусилля.
Першою перемогою над собою Віктор вказав дотримання суворої дієти. Другою став активний спосіб життя, на який його надихнула випадкова тестова поїздка на велосипеді товариша.


"Саме того дня я вирішив, що куплю собі велосипед. І відтоді щодня накатував по 20 кіломерів. Але хотілось чогось більшого, – розповідає Віктор. – Перша моя тривала вело-подорож відбулась у 2016-му. Ми з товаришем вирушили на роверах до Коблева. Було важко, та ця поїздка багато чому навчила. Та найголовніше, я забув про свою хворобу. Тому оступово зростав інтерес до вело-заїздів".

Впродовж 17-18 років десь планово, а десь випадково, Віктор один за одним долав бревети: "Київська трьохсотка", "Закрутка по-вінницьки", "Шевченківський край", BRM-200 "Пиріжковий", «Київська тисяча» та ін.


Але найбільше вражень про BRM-400 "Світанок на перевалі" Віктор описав на своїй фейсбук-сторінці. Особливий він вже тому, що впереддень заїзду Віктор був вимушений подолати ще один марафон з Ладижина до Львова (а це 520 км), бо дістатись більш зручним способом завадили суворі реалії життя – не було квитків на поїзд.


«10 днів, всього лиш 10 днів, до старту найвидатнішого марафону України "Світанок на перевалі". Більшість райдерів уже по кілька тисяч накатали на своїх роверах, а я навіть сезон не розпочав, якихось кілька сотень кілометрів... Заходжу на LBC реєструсь на марафон, мій номер 87. Хоча зареєстрованих уже більше 100. Трансфер не беру тому, що не знаю як добиратимусь. Заходжу на сайт УЗ, квитків - "дідька лисого", а що я хотів, літо, море, відпустки, усі на відпочинку. "Тоді машина... " Так я собі думаю. - Ні! Машину не дам, мені самому потрібна! Говорить мені батько... Напевно не цього року, тим більше фізично не готовий, буде Львівський бревет 400 км.

...А може ровером? Скільки там від Ладижина до Львова?))) Підколов мене товариш Володимир Тягун», – це лише короткий уривок авторського тексту. Решту можете переглянути за посиланням нижче. 

І він таки поїхав.


Трохи відпочивши перед 400-кілометровим марафоном у свого львівського товариша, Віктор Ровінський рішуче дістався старту "Світанку на перевалі".


"Найперший затяжний підйом показав мені, що я був занадто впевнений в своїх силах. Ноги були "забиті" після позавчорашньої вело-подорожі з Ладижина до Львова. Але поки не хапали судоми, мусив їхати, щоб не стати "матрацом" (тим, хто частину заїзду долає пішки). Потім приєднався до групи, від якої не хотів відстати, бо самому долати такий марафон доволі складно. Ось так, неочікувано для себе, за 23 години ми подолали 400 км", – розповідає Віктор.

Більш яскравий опис цього подвійного марафону можна знайти на фб-сторінці автора. Ось лиш маленька цитата з тексту про сам заїзд: 

«До першого перевалу кілометрів 40, на цьому відрізку з періодичністю в 1 км на узбіччі, хто латає (камери), хто міняє (колеса), хто помпує. Сукупність дощу, темряви, шоссерів та частоти ямок на метр квадратний дають неприємний ефект. І це ще не все... Де б ви могли побачити, таке гарне явище: стрімка річечка, яка вийшла з своїх берегів і прямує поперек проїжджої чатини з різними перешкодами у вигляді гілля, піску, щебню та каміня з розміром в кулак а то і більше. І таке явище зустрічалось неодноразово. Але їдемо...».


Сьогодні Віктор з нетерпінням чекає старту нових бреветів і готується до головного цьогорічного випробування, про яке обов'язково напишу трохи згодом.


Загалом Віктор Ровінський переконаний: щоб отримати радість від життя, варто вирватися зі звичного кола і почати думати про своє здоров'я і про те, що дійсно приносить радість. На запитання, чи не планує він йти в політику, щоб долучитися до реформ в країні, Віктор спокійно відповів: "Хочеш щось змінити, почни з себе".


PS: обов'язково слідкуватимемо за успіхами Ладижинця на вітчизняних та міжнародних марафонах. Успіху тобі, Вікторе.



Шановний читач, Ви зайшли на сайт як незарєстрований користувач. Рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм іменем.

0 коментарів

Інформаційне повідомлення

Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.