Ладижин C

Стрічка новин

23:30
В центрі Ладижина відкрили магазин мережі «М’ясомаркет» від МХП
ексклюзив
PR
17:58
МХП-Громаді: військовим важливо розуміти, що їхні родини в безпеці, з підтримкою та допомогою
23:10
МХП Поруч: Як компанія допомагає ветеранам та ветеранкам повертатися до цивільного життя
PR
21:24
СТАРТУВАВ НОВИЙ СЕЗОН КОНКУРСУ БІЗНЕС-ІДЕЙ «РОБИ СВОЄ»
PR
17:07
Ветерани та їхні родини з Вінниччини можуть отримати гранти до 100 тис. грн
11:43
6 грудня в Ладижині святкуватимуть День святого Миколая
19:15
В Ладижині розробляють програму реабілітації захисників України
ексклюзив
19:10
Художники і дизайнери Ладижина також допомагають ЗСУ
ексклюзив
15:05
Ладижинські волонтери виготовляють один маскувальний костюм приблизно за дві години
ексклюзив
22:01
7 млн грн на громади: стартував новий сезон конкурсу “Час діяти, Україно!”
PR
22:16
У Ладижині під час війни запустили ситуаційний центр зі штучним інтелектом
14:39
Близько тисячі маленьких ладижинців обслідували лікарі Охматдиту
ексклюзив
22:18
143 дитини, перебуваючи за кордоном, продовжують здобувати освіту в Ладижині дистанційно
ексклюзив
21:06
Героям присвячується. Прем’єра пісні Василя Куцака - ВКЛОНІМОСЬ!
ексклюзив
21:39
Переселенці з Херсону відновили в Ладижині бізнес, який мусили закрити через війну
ексклюзив
16:00
Відкладене через війну весілля – переселенці з Бахмуту одружилися в Ладижині
ексклюзив
19:54
Арт-кав’ярня Фредерік допомагала переселенцям, а тепер - українським воїнам
ексклюзив
21:54
Найстаршій волонтерці з села Лукашівки - 93 роки
ексклюзив
19:40
У Ладижині відкрився заклад стрітфуду в новому форматі - Döner Mаркет кафе
PR
13:02
В Ладижині продовжують відключати електроенергію, щодекади змінюється графік
оновлено
22:54
В Ладижині змінився графік відключень електроенергії в 2-й декаді січня 2023 року
оновлено
11:49
Графік відключень електроенергії в Ладижині з 04.01 по 10.01.2023
15:12
Графік відключень електроенергії в Ладижині з 21.12 по 31.12.2022
13:37
Новий графік відключень електроенергії в Ладижині - з 11.12 по 20.12.2022
13:18
Незаконне перевезення лісу виявили в Гайсинському районі
12:27
Як оформити пенсію під час воєнного стану
11:10
Поліція розшукує неповнолітнього жителя Гайсинського району
18:04
На Вінниччині очікується погіршення погодних умов!
16:37
Серійного крадія затримали у Гайсинському районі
14:08
Діти ветеранів війни, учасників бойових дій та осіб з окупованих територій можуть навчатися на бюджеті
Більше новин
» » Світовий рекорд з жиму лежачи встановили на спортивних іграх в Ладижині


Світовий рекорд з жиму лежачи встановили на спортивних іграх в Ладижині

Фото: Ладижин Новини
Спорт / ТОП / ФОТО / ВІДЕО
2 200
0

Чемпіонка світу Мар'яна Шевчук (м. Хмільник) у змаганнях з жиму лежачи у своїй ваговій категорії перевершила світовий рекорд на 9 кг, вижавши 140 кг. 
Обласні змагання проходили на стадіоні «Авангард» 29 серпня. Майже 40 спортсменів різного віку з різними видами інвалідності розіграли в Ладижині 102 нагороди з легкої атлетики, пауерліфтингу, стрільби з лука та пневматичного пістолета, штовхання ядра, метання списа та тріатлону (веслування на ергометрі, велоспорт і біг). Гасло змагань – «Ніколи не здавайся». Серед учасників були й призери чемпіонатів Світу.

«Перше в історії Вінниччини проходить такий захід. Тому дуже приємно, що зібралась така кількість людей. А найбільш приємно, що на ці змагання приїхали володарі паралімпійських ліцензій на паралімпіаду «Токіо-2020»: Мар’яна Шевчук (м. Хмільник) – рекордсменка світу та чемпіонка світу з пауерліфтингу, й Антон Швець (м. Ладижин) – паралімпійська ліцензія з тхеквондо. Маю надію, що такі змагання в нас стануть традиційними», – зазначив на церемонії відкриття начальник Вінницького регіонального центру «Інваспорт» Дмитро Лукавий.
Підтримати паралімпійські види спорту на Вінниччині пообіцяла й обласна влада. Присутня на змаганнях в Ладижині перша заступниця голови Вінницької ОДА Наталя Заболотна зазначила, що невдовзі Вінницький регіональний центр з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» матиме сучасну спортивну базу. 

Для людей, котрі живуть з інвалідністю, це означає, що вони отримають можливість продовжити свій фізичний розвиток. Крім того, паралімпійські види спорту об’єднують спортсменів, котрі не можуть реалізувати себе в інших сферах. 

«У нас така проблема, що нас не всюди беруть, – пояснює в коментарі для «Ладижин Новини» пані Світлана, мама призера спортивних ігор в Ладижині Назара Онуляка. – У Назара аутизм. Він поступається в розвитку.  Через це в музичній школі нам відмовили. Сказали, що слух має, але вчителі не знають, як займатися з такими дітьми. В олімпійські види спорту з ментальними розладами нас також не беруть. А це перші такі змагання, де нам дозволили брати участь. То ж ми залюбки вирішили приєднатися. Адже фізичні вправи, які легкі для звичайних дітей, нам даються складно. Але, якщо він їх засвоює та виконує, в нього розвиток вирівнюється. Нам просто необхідно фізично розвиватися. Впродовж року Назар з батьком займався на тренажерах в міському парку. Освоїв велосипед, катається з батьком до Паланки й назад». 
Першими в житті спортивними іграми стали ці змагання й для 10-річного вінничанина Артема Зайцева. Хоча в Вінниці хлопець з 6-річного віку займається легкою атлетикою зі спортивним тренером, але подібних змагань між рівними в області ще не проходило. Як розповів батько спортсмена Олександр, в Артема аутизм та гіперактивність, йому важко сконцентруватись. Але дитина здібна й охоче долає великі дистанції. То ж в Ладижині перспективний спортсмен вперше мав можливість показати свої можливості.  

«Для нас це важливо, адже в Артема є здібності. Наш тренер Алла Миколаївна бачить в ньому потенціал. Я, наприклад, сам займаюсь бігом, ми з ним щодня пробігаємо по 10-15 км. Біжимо ми на великих швидкостях (12 км/год). Ми розвиваємось. Артем спокійно витримує такі навантаження і прагне більшого», – розповідає Олександр Зайцев. 
Крім учасників-одиночників, приїхали на ігри в Ладижин і цілі команди. Найчисельнішою із гостей (7 спортсменів) була команда з конструювання повітряних зміїв Барської школи №4. (Гурток працює під егідою Вінницького обласного центру технічної творчості учнівської молоді). 

Як розповів «Ладижин Новини» керівник гуртка, авіамоделіст з 50-річним стажем Аркадій Голубєв, моделюванням повітряних зміїв в Бару займаються і здорові, і діти з ДЦП. 

«Це дуже нормальні діти. Але в них жага до життя більша, чим в здорових дітей. Ми збираємо зміїв самі, іноді купуємо. В нас є 2-стропні змії, є й серйозніші – 4-стропні. Зміюки в нас не великі, щоб не травмувати діточок (розмах крил трохи більше ніж 2 метри). От є в нас візочник Сашко. Він вже так в нас освоївся, що він сам всіх тренує і дає поради. Взагалі це цікаво. А в Ладижин ми привезли зміїв для показових виступів. Якраз о цій порі тут має бути хороший для польотів вітер», – розповів Аркадій Голубєв. 

Показові польоти зміїв не аби як порадували учасників, як і всі локації заходу. Територія стадіону була розділена на сектори, де паралельно відбувалися змагання з різних видів спорту. Хтось штовхав ядро, хтось бігав, хтось підіймав штангу, хтось брав участь в заїздах на візках та демонстрував свою силу на тренажерах. І все це з посмішкою та надзвичайною старанністю. Енергетика на стадіоні «Авангард» просто зашкалювала. Головний організатор змагань, заслужений тренер України, головний суддя змагань Сергій Брушніцький  підкреслив, що свято вдалося на славу.
«Я нині неймовірно щасливий. 29 серпня 2020 року, якраз майже у час, коли б мала відбутися Паралімпіада 2020, вперше в історії Вінниччини в нашому славному місті Ладижин відбулися відкриті літні Спортивні Ігри з паралімпійських видів спорту! Так, ми це зробили. Зробили разом, бо разом ми сила. Наш клуб «Сіндо», що виступив ініціатором заходу, Вінницький регіональний центр «Інваспорт», котрий підтримав ініціативу, та майже в повному складі сьогодні приїхав до нас у гості, мої учні, батьки спортсменів, друзі, та знайомі, які знають чим ми займаємося, благодійний фонд "МХП-Громаді", відділ спорту міської ради, колектив ансамблю "Акварель" та Арт-кафе "Фредерік", і головне – спортсмени. Разом ми зробили це свято!», – зазначив головний суддя змагань, Сергій Брушніцький.
Вітаємо спортсменів з перемогою і з нетерпінням чекаємо ІІ літніх спортивних ігор з олімпійських видів спорту в Ладижині!


Додаткові медіа:


















Шановний читач, Ви зайшли на сайт як незарєстрований користувач. Рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм іменем.

0 коментарів

Інформаційне повідомлення

Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.