Ладижин C

Стрічка новин

23:30
В центрі Ладижина відкрили магазин мережі «М’ясомаркет» від МХП
ексклюзив
PR
17:58
МХП-Громаді: військовим важливо розуміти, що їхні родини в безпеці, з підтримкою та допомогою
23:10
МХП Поруч: Як компанія допомагає ветеранам та ветеранкам повертатися до цивільного життя
PR
21:24
СТАРТУВАВ НОВИЙ СЕЗОН КОНКУРСУ БІЗНЕС-ІДЕЙ «РОБИ СВОЄ»
PR
17:07
Ветерани та їхні родини з Вінниччини можуть отримати гранти до 100 тис. грн
11:43
6 грудня в Ладижині святкуватимуть День святого Миколая
19:15
В Ладижині розробляють програму реабілітації захисників України
ексклюзив
19:10
Художники і дизайнери Ладижина також допомагають ЗСУ
ексклюзив
15:05
Ладижинські волонтери виготовляють один маскувальний костюм приблизно за дві години
ексклюзив
22:01
7 млн грн на громади: стартував новий сезон конкурсу “Час діяти, Україно!”
PR
22:16
У Ладижині під час війни запустили ситуаційний центр зі штучним інтелектом
14:39
Близько тисячі маленьких ладижинців обслідували лікарі Охматдиту
ексклюзив
22:18
143 дитини, перебуваючи за кордоном, продовжують здобувати освіту в Ладижині дистанційно
ексклюзив
21:06
Героям присвячується. Прем’єра пісні Василя Куцака - ВКЛОНІМОСЬ!
ексклюзив
21:39
Переселенці з Херсону відновили в Ладижині бізнес, який мусили закрити через війну
ексклюзив
16:00
Відкладене через війну весілля – переселенці з Бахмуту одружилися в Ладижині
ексклюзив
19:54
Арт-кав’ярня Фредерік допомагала переселенцям, а тепер - українським воїнам
ексклюзив
21:54
Найстаршій волонтерці з села Лукашівки - 93 роки
ексклюзив
19:40
У Ладижині відкрився заклад стрітфуду в новому форматі - Döner Mаркет кафе
PR
13:02
В Ладижині продовжують відключати електроенергію, щодекади змінюється графік
оновлено
22:54
В Ладижині змінився графік відключень електроенергії в 2-й декаді січня 2023 року
оновлено
11:49
Графік відключень електроенергії в Ладижині з 04.01 по 10.01.2023
15:12
Графік відключень електроенергії в Ладижині з 21.12 по 31.12.2022
13:37
Новий графік відключень електроенергії в Ладижині - з 11.12 по 20.12.2022
13:18
Незаконне перевезення лісу виявили в Гайсинському районі
12:27
Як оформити пенсію під час воєнного стану
11:10
Поліція розшукує неповнолітнього жителя Гайсинського району
18:04
На Вінниччині очікується погіршення погодних умов!
16:37
Серійного крадія затримали у Гайсинському районі
14:08
Діти ветеранів війни, учасників бойових дій та осіб з окупованих територій можуть навчатися на бюджеті
Більше новин
» » Ладижинські депутати виступили проти закриття пологового відділення в місті та почали формувати громадський комітет з відновлення його роботи


Ладижинські депутати виступили проти закриття пологового відділення в місті та почали формувати громадський комітет з відновлення його роботи

Фото: з відкритих джерел
Здоров’я / ТОП
3 928
0

«Партія Вінничан» та депутати Ладижинської міської ради Андрій Скакодуб та Іван Котик виступають категорично проти закриття пологового відділення та згортання «вторинки» (вторинна медична допомога) в Ладижині. Про це йдеться у заяві, оприлюдненій депутатами на фейсбук-сторінці місцевого осередку партії.

У заяві депутати нагадали, що нещодавно виконком ухвалив рішення «Про внесення змін до структури та штатного розпису, скорочення штату та затвердження структури та штатного розпису КП «Ладижинська міська лікарня» у новій редакції». 

«Вказаним рішенням фактично було ліквідовано пологове відділення в лікарні, хоча в Статут Ладижинської міської лікарні внесено зміни в структуру не було, і акушерсько-гінекологічне відділення залишилось на сьогодні існувати відповідно до Статуту. Головними аргументами для ліквідації пологового було окреслено низьку кваліфікацію медичного персоналу пологового та нестача коштів в розмірі 1, 5 млн грн», – йдеться у заяві.

Також у своїй заяві депутати проаналізували соціально-економічні чинники, котрі призвели до такої ситуації і відповідальність за яку депутати поклали на чинну владу міста. І закликали активних містян до створення громадського комітету з відновлення роботи пологового відділення та захисту лікарні вторинної медичної допомоги від рішень по її згортанню або часткової ліквідації. 

«Якщо такий комітет буде сформовано, у громади міста є шанс, якщо ж ні, то відповідно такої проблеми в Ладижині не існує», – вважають ладижинські депутати.

Повний текст заяви публікуємо нижче:

«Заява з приводу закриття пологового відділення та згортання вторинної медичної допомоги в Ладижині.

«Партія Вінничан» та депутати Ладижинської міської ради Андрій Скакодуб та Іван Котик виступають категорично проти закриття пологового відділення та згортання «вторинки» (вторинна медична допомога) в Ладижині.

Нагадаємо, що нещодавно виконком прийняв рішення «Про внесення змін до структури та штатного розпису, скорочення штату та затвердження структури та штатного розпису КП «Ладижинська міська лікарня» в новій редакції» Вказаним рішенням фактично було ліквідовано пологове відділення в лікарні, хоча в Статут Ладижинської міської лікарні внесено зміни в структуру не було, і акушер-гінекологічне відділення залишилось на сьогодні існувати відповідно до Статуту.

Головними аргументами ліквідації пологового було окреслено низьку кваліфікацію медичного персоналу пологового та нестача коштів в розмірі 1, 5 млн грн.

Не можемо при цьому не згадати, що Ладижин є промисловим центром області, оскільки 22 % реалізованої продукції за останніми даними всієї області дає економіка міста Ладижин. 

Вважаємо, що промисловий центр області не має майбутнього без сучасного пологового та інших відділень, без повноцінної на 100% лікарні вторинної медичної допомоги. 

При цьому ми на 100% покладаємо відповідальність за прийняте рішення за провальну політику по відношенню до розвитку вторинної медицини в місті на міського голову міста Ладижин Валерія Коломєйцева та його команду.

В першу чергу, головним причино-наслідковим зв’язком закриття пологового відділення є втрата статусу опорної лікарні, районного центру та блокування адміністративної реформи в Ладижині. Як наслідок, «вторинка» в Ладижині в цьому році недофінансована на 35 млн. грн., а це в любому випадку ліквідація та майбутня оптимізація структури лікарні.

В другу чергу, причиною є цілеспрямована політика місцевої влади, спрямована на «вимивання» комунальних медичних закладів та спрямування запиту на медичні послуги в приватний медичний сектор. Як наслідок, структура комунальних медичних закладів згортається, а приватна медицина навпаки, процвітає та розвивається. 

Ми готові підтримати будь-які ініціативи громади, активних жителів міста, які готові відстоювати вторинну медичну допомогу в місті в т.ч. відновлення роботи пологового відділення. Ви маєте зрозуміти, що два депутати без підтримки широких верств громадськості міста не можуть змінити рішення команди міського голови. 

«Партія Вінничан» вважає, що тимчасовим рішенням може бути дофінансування пологового на період 2021-2022 років, розробка та впровадження програми розвитку пологового відділення, метою якої є поступове доведення показників пологів та кваліфікації медичного персоналу до потрібного рівня. 

Саме тому цією заявою ми робимо заклик до всіх активних жителів міста долучитись до створення громадського комітету по відновленню роботи пологового відділення та захисту лікарні вторинної медичної допомоги від рішень по її згортанню або часткової ліквідації. Якщо такий комітет буде сформовано, у громади міста є шанс, якщо ж ні, то відповідно такої проблеми в Ладижині не існує.

Депутати Ладижинської міської ради Андрій Скакодуб, Іван Котик».

Шановний читач, Ви зайшли на сайт як незарєстрований користувач. Рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм іменем.

0 коментарів

Інформаційне повідомлення

Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.