Ладижин C

Стрічка новин

21:24
СТАРТУВАВ НОВИЙ СЕЗОН КОНКУРСУ БІЗНЕС-ІДЕЙ «РОБИ СВОЄ»
PR
17:07
Ветерани та їхні родини з Вінниччини можуть отримати гранти до 100 тис. грн
PR
11:43
6 грудня в Ладижині святкуватимуть День святого Миколая
19:15
В Ладижині розробляють програму реабілітації захисників України
ексклюзив
19:10
Художники і дизайнери Ладижина також допомагають ЗСУ
ексклюзив
15:05
Ладижинські волонтери виготовляють один маскувальний костюм приблизно за дві години
ексклюзив
22:01
7 млн грн на громади: стартував новий сезон конкурсу “Час діяти, Україно!”
PR
22:16
У Ладижині під час війни запустили ситуаційний центр зі штучним інтелектом
14:39
Близько тисячі маленьких ладижинців обслідували лікарі Охматдиту
ексклюзив
22:18
143 дитини, перебуваючи за кордоном, продовжують здобувати освіту в Ладижині дистанційно
ексклюзив
21:06
Героям присвячується. Прем’єра пісні Василя Куцака - ВКЛОНІМОСЬ!
ексклюзив
21:39
Переселенці з Херсону відновили в Ладижині бізнес, який мусили закрити через війну
ексклюзив
16:00
Відкладене через війну весілля – переселенці з Бахмуту одружилися в Ладижині
ексклюзив
19:54
Арт-кав’ярня Фредерік допомагала переселенцям, а тепер - українським воїнам
ексклюзив
21:54
Найстаршій волонтерці з села Лукашівки - 93 роки
ексклюзив
19:40
У Ладижині відкрився заклад стрітфуду в новому форматі - Döner Mаркет кафе
PR
13:02
В Ладижині продовжують відключати електроенергію, щодекади змінюється графік
оновлено
22:54
В Ладижині змінився графік відключень електроенергії в 2-й декаді січня 2023 року
оновлено
11:49
Графік відключень електроенергії в Ладижині з 04.01 по 10.01.2023
15:12
Графік відключень електроенергії в Ладижині з 21.12 по 31.12.2022
13:37
Новий графік відключень електроенергії в Ладижині - з 11.12 по 20.12.2022
13:18
Незаконне перевезення лісу виявили в Гайсинському районі
12:27
Як оформити пенсію під час воєнного стану
11:10
Поліція розшукує неповнолітнього жителя Гайсинського району
18:04
На Вінниччині очікується погіршення погодних умов!
16:37
Серійного крадія затримали у Гайсинському районі
14:08
Діти ветеранів війни, учасників бойових дій та осіб з окупованих територій можуть навчатися на бюджеті
13:27
В Гайсинському районі чоловік погрожував зброєю військовослужбовцям
17:53
Мобільні оператори можуть частково обмежити окремі сервіси.
16:59
«Укренерго» вводить екстрені відключення світла по всій Україні
Більше новин
» » Конкурентоспроможну плату за паї та соціальну підтримку гарантує пайовикам ПрАТ «Зернопродукт МХП»


Конкурентоспроможну плату за паї та соціальну підтримку гарантує пайовикам ПрАТ «Зернопродукт МХП»
PR

МХП / Проєкт: Люди і бізнес
21 797
0

Ні для кого не секрет, що Вінниччина –  аграрний регіон. Багато хто з ладижинців веде власне господарство – має город та дачу, і вже навіть посіяв насіння на розсаду, щоб з потеплінням засадити город. Люблять у нас люди землю. Але не всі можуть обробити такі великі площі, особливо паї, тому  здають їх в оренду фермерам чи агрохолдингам. 

Чи багато таких пайовиків у ПрАТ «Зернопродукт МХП»? Де їх більше – на Вінниччині,  Житомирщині чи Черкащині, Л’Новини дізнавалися у начальника відділу земельних відносин ПрАТ «Зернопродукт МХП» Катерини ПАНАСЮК. Також говорили про мінімальний термін, на який можна здати паї в оренду і соціальну підтримку пайовиків. Розмова відбулася в ефірі радіо «Лада» у програмі «Люди і бізнес».



– Пані Катерино, де «Зернопродукт МХП» має більше пайовиків – на Вінниччині, Житомирщині чи Черкащині?  
– Ми орендуємо паї у більш ніж 28 000 пайовиків. Найбільша їх частина має земельні ділянки на території Вінницької області. Ще в нас є земельні ділянки в оренді на території Черкаської та Житомирської областей. Все це  різні люди, з різним настроєм, з різним характером, до всіх потрібен свій підхід. Усі потребують нашого спілкування. Є люди, які мешкають зараз в інших куточках України. Є ті, які мешкають за межами України. З усіма ми тримаємо зв'язок – від телефонних розмов та особистих зустрічей до месенджерів.

– То ще потрібно бути психологом?
– Обов'язково треба бути психологом. Ми людей вислуховуємо, ми їм допомагаємо, робимо все залежне від нас. У нас уже гарні, добрі та дружні відносини з цими пайовиками. Орендуємо не один рік, люди довіряють нам, а ми – людям. Це найбільше цінується.  

– Який сьогодні банк землі має «Зернопродукт МХП»?
– Ми орендуємо близько 83 тис. га землі. Згідно з новим адміністративно-територіальним устроєм, це 7 районів Вінниччини, Черкащини, Житомирщини. Більше ніж 100 населених пунктів. Уявляєте локацію?

– Є де попрацювати. Як усе встигаєте? У вас на особисте життя залишається трохи часу?
– Так, на особисте життя час залишається. В нас 7 виробничих підрозділів, на кожному з них є фахівці, які відповідають за певні населені пункти. Тобто я не одна, в нас є команда, яка працює, допомагає і виконує свої зобов'язання перед нашими пайовиками.

– Завжди приємно спілкуватися з людиною, яка говорить не про «Я» – особисто про себе, а говорить про команду. Це свідчить, що дійсно є команда і є на кого покластися у будь-яких непередбачених ситуаціях. Чи задоволені Ви, пані Катерино, що працюєте на компанію?
– Звичайно, дуже задоволена. Це відповідальна та стабільна компанія. Є впевненість у всьому: у завтрашньому дні, у майбутньому. Причому для всіх: як для працівників, так і для пайовиків. Ми ведемо прозорий та чесний бізнес, сплачуємо всі податки. В умовах децентралізації та створення об'єднаних територіальних громад сплата податків є життєво необхідною: для життя наших пайовиків, для життя усіх мешканців громади та для громади загалом. 

– Ну і крім податків ви ще платите непогану орендну плату за паї, так?
– Наша орендна плата є конкурентоспроможною. Ціноутворюючим фактором є якість ґрунтів. Ми сплачуємо орендну плату з початку року, кожна людина може звернутися і отримати її з 1 січня.  Підставою, що це потрібно зробити, є звернення пайовика.

– Тобто мається на увазі: виплата не зерном, а фінансово?
– Так, фінансово з початку року ми маємо право виплачувати орендну плату. Ми відповідально до цього ставимося. Терміни виплати не залежать від урожайності чи неврожайності, як не залежить від інших чинників. Це наші договірні зобов’язання, які ми виконуємо в будь-якому випадку.

– Чи можна вашому підприємству сьогодні здати землю в оренду? Саме весна, починаються якісь роботи…
– Звичайно. Але першочергово нам необхідно ваше бажання, ініціатива. Ви до нас звертаєтеся, і ми перевіряємо земельну ділянку на наявність реєстрації, іншого речового права. З’ясовуємо, чи не зареєстрована земельна ділянка в іншому підприємстві. Також перевіряємо власника земельної ділянки на наявність штрафів. Всі договори оренди підлягають обов'язковій реєстрації згідно з нормами діючого законодавства. Після перевірки ми укладаємо договір.

– З яким пакетом документів треба пройти, щоб укласти договір?
– Паспорт, ідентифікаційний код, місце прописки. Тобто, якщо ми говоримо про нові паспорти (ID-картки), до них додається довідка про місце прописки, цього достатньо для ідентифікації вас. Також має бути документ, що підтверджує право власності на земельну ділянку. Ну і, звичайно, ваша присутність, як власника земельної ділянки, задля підписання договору. 

– Пані Катерино, є мінімальний термін, на який можна здати землю в оренду? 
– Є мінімальний термін.  Ми з вами  говорили про укладання та подальшу реєстрацію договору - оренди.  Для цього є обмеження у мінімальному терміні дії – це 7 років. 

– Катерино Володимирівно, у попередніх випусках програми «Люди і бізнес» з вашими колегами ми говорили про те, що «Зернопродукт» співпрацює з громадами і дуже активно їх підтримує. Але, я так розумію, окремо ще йде підтримка і пайовиків?
– Так. Ми завжди готові підтримати як наші громади, так і наших пайовиків особисто. Разом з Благодійним фондом «МХП – Громаді» ми втілюємо такі проекти: «Посій насіння з МХП», «Лелека», «Соціальний магазин», «Лікар для села» тощо.
 Ми роздаємо насіння та кришки нашим пайовикам. Це є актуальним і необхідним у господарстві. У проекті «Лелека» при народженні дитини ми надаємо молодим батькам подарунок. Вони звертаються до наших фахівців зі свідоцтвом про народження, а ми даруємо їм гроші.
 На територіях присутності «Зернопродукт МХП» діє проект «Соціальний магазин». Машина, яка спеціально переобладнана під крамницю, приїжджає у населені пункти до наших пайовиків пенсійного віку. За пільговими цінами кожний з них може отримати курячу четвертинку та олію. Вся ця продукція виробляється на підприємствах групи МХП.
 Ще в нас діє дуже важливий проект «Лікар для села», в якому група лікарів приїжджає у населений пункт і безкоштовно обстежує наших пайовиків. У разі потреби надають направлення на лікування. 

– А як ви дізнаєтесь, чи це пайовик прийшов на прийом? Адже в селі не можуть усі 100% бути пайовиками.
– А ми з вами говорили про комунікацію, про наших фахівців, про нашу команду, з якою ми співпрацюємо разом. Ми не можемо знати кожного в обличчя, але ми з кожним комунікуємо. Тобто в нас є перелік наших пайовиків, і коли ми приїжджаємо в село, ми ще спілкуємося з очільниками громад – головами ОТГ, старостами. Якщо ми не знаємо людину, знають вони. 
Також ми даємо кошти на поховання наших пайовиків. Це сумна ситуація, але це життя, і ми це маємо робити.  Тому ми, як відповідальне підприємство, допомагаємо і у такій справі.  Стараємося усім допомогти. Знайти індивідуальний підхід до кожного пайовика. Не забуваємо про громади в цілому. Дбаємо про добробут українців.   
Спілкувалася Тетяна Поліщук

Шановний читач, Ви зайшли на сайт як незарєстрований користувач. Рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм іменем.

0 коментарів

Інформаційне повідомлення

Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.