Ладижин C

Стрічка новин

17:07
Ветерани та їхні родини з Вінниччини можуть отримати гранти до 100 тис. грн
PR
11:43
6 грудня в Ладижині святкуватимуть День святого Миколая
19:15
В Ладижині розробляють програму реабілітації захисників України
ексклюзив
19:10
Художники і дизайнери Ладижина також допомагають ЗСУ
ексклюзив
15:05
Ладижинські волонтери виготовляють один маскувальний костюм приблизно за дві години
ексклюзив
22:01
7 млн грн на громади: стартував новий сезон конкурсу “Час діяти, Україно!”
PR
22:16
У Ладижині під час війни запустили ситуаційний центр зі штучним інтелектом
14:39
Близько тисячі маленьких ладижинців обслідували лікарі Охматдиту
ексклюзив
22:18
143 дитини, перебуваючи за кордоном, продовжують здобувати освіту в Ладижині дистанційно
ексклюзив
21:06
Героям присвячується. Прем’єра пісні Василя Куцака - ВКЛОНІМОСЬ!
ексклюзив
21:39
Переселенці з Херсону відновили в Ладижині бізнес, який мусили закрити через війну
ексклюзив
16:00
Відкладене через війну весілля – переселенці з Бахмуту одружилися в Ладижині
ексклюзив
19:54
Арт-кав’ярня Фредерік допомагала переселенцям, а тепер - українським воїнам
ексклюзив
21:54
Найстаршій волонтерці з села Лукашівки - 93 роки
ексклюзив
19:40
У Ладижині відкрився заклад стрітфуду в новому форматі - Döner Mаркет кафе
PR
13:02
В Ладижині продовжують відключати електроенергію, щодекади змінюється графік
оновлено
22:54
В Ладижині змінився графік відключень електроенергії в 2-й декаді січня 2023 року
оновлено
11:49
Графік відключень електроенергії в Ладижині з 04.01 по 10.01.2023
15:12
Графік відключень електроенергії в Ладижині з 21.12 по 31.12.2022
13:37
Новий графік відключень електроенергії в Ладижині - з 11.12 по 20.12.2022
13:18
Незаконне перевезення лісу виявили в Гайсинському районі
12:27
Як оформити пенсію під час воєнного стану
11:10
Поліція розшукує неповнолітнього жителя Гайсинського району
18:04
На Вінниччині очікується погіршення погодних умов!
16:37
Серійного крадія затримали у Гайсинському районі
14:08
Діти ветеранів війни, учасників бойових дій та осіб з окупованих територій можуть навчатися на бюджеті
13:27
В Гайсинському районі чоловік погрожував зброєю військовослужбовцям
17:53
Мобільні оператори можуть частково обмежити окремі сервіси.
16:59
«Укренерго» вводить екстрені відключення світла по всій Україні
13:40
В Україні подорожчали комунальні послуги і не тільки
Більше новин
» » Стрільбище чи овочесховище: що хоче збудувати мер Ладижина на землях Кунківської громади?


Стрільбище чи овочесховище: що хоче збудувати мер Ладижина на землях Кунківської громади?

Фото: з відкритих джерел
ЛАДИЖИН
5 983
0

Нещодавно міська влада Ладижина увімкнула всі свої пропагандистські рупори (газети, радіо, інтернет, месенджери) та почала активно нищити авторитет районної чиновниці – голови Гайсинської райдержадміністрації, нав'язуючи усім думку, що пані Людмила усіма силами протистоїть будівництву спортивного тиру під селом Кунка Гайсинського району.

Головний меседж – районна чиновниця заважає благим намірам міської ради за кошти спонсорів збудувати спортивний тир, де б могли тренуватися спортсмени, правоохоронці та військовослужбовці (снайпери) з усієї України. Інформацію «з душком» розмістили у місцевій газеті, на сайті міськради, навіть зачитали по радіо та розіслали посилання на матеріал в месенджерах.

От тільки в усій цій «каламуті» автори забули згадати, що за документами відділ з питань фізичної культури та спорту Ладижинської міської ради планує будувати там не «Стрільбище», а «Овочесховище». Документи, які це підтверджують, є в розпорядженні Л’Новини.

То ж, читаючи гнівне послання в «рупорі» мера Ладижина – газеті «Ладижин Нове місто» (№10 від 04.03.21) про те, як районна чиновниця бореться зі спортсменами та не дає збудувати спортивний тир, мимоволі згадався фільм «Особливості національного полювання», де один з головних героїв розглядає коробки з пельменями і каже: «Та це ж равіолі», на що інший відповідає: «Спочатку це пельмені, а потім вже равіолі». Отже, як же розібратись? Це спочатку стрільбище, а вже потім овочесховище. Чи навпаки?

За коментарями, що насправді відбувається навколо будівництва «стрільбища-овочесховища», ми звернулися до звинувачуваної мером сторони – голови Гайсинської райдержадміністрації Людмили Головашич. Телефоном чиновниця розповіла наступне:

«У грудні 2020 року прокуратура порушила, я так розумію, кримінальну справу. Я про це дізналася опосередковано, тому що до мене прийшов лист з прокуратури про те, що «Ім’ям України, рішенням Гайсинського суду порушена кримінальна справа…, просимо вилучити документи щодо цього «стрільбища». Але насправді мова не про стрільбище. 

В мене є папери, де вказано, що відділ спорту Ладижинської міської ради планує будувати овочесховище.

І цю тему міськрада ялозить вже давно. Місяць тому я приїхала на інтерв’ю на обласне радіо, і в мене журналісти питають, яка у вас найбільша проблема? Ну, у мене – ковід, дороги, реформування, розрахунки. А мені кажуть, що подзвонили в Ладижин, і троє з незалежних респондентів сказали, що найгостріша проблема, яка хвилює жителів Ладижина – це незаконне будівництво стрільбища під Кункою.

Я консультувалася з обласними юристами з приводу цього об’єкта. Вони мені кажуть, що, якщо будувати на цій ділянці стрільбище, потрібно належним чином оформити документи і змінити цільове призначення земельної ділянки.

Я ж не проти стрільбища. Але ж все має бути правильно оформлене. Або правильно його називайте, або правильно робіть і виводьте ці землі з сільськогосподарського призначення.

От у мене є такий самий пакет документів по Ольгополю, де хочуть поставити сонячні панелі. Вони зібрали 3 томи документів, провели громадські слухання. Тобто є процедура, і чомусь по цій процедурі одні мають пройти і все зробити, а інші…

Якщо я зараз підпишу «Стрільбище» – мене посадять, бо це всупереч Закону України, бо кримінальна справа є. Якщо я підпишу документи на овочесховище, а там буде стрільбище, це буде свідомо неправдиве рішення.

Я нікого не хочу звинувачувати. Але є чіткий законний порядок, в якому все прописано. 

І який стосунок відділ спорту має до овочесховища? У їх положенні чи статуті хіба прописано, що вони займаються овочесховищами?», – зазначила Людмила Головашич.

Наразі на сайті Ладижинської міської ради розміщене оголошення про позовну заяву до суду з приводу будівництва стрілецького тиру:

"9 березня 2021 року відділ з питань фізичної культури і спорту Ладижинської міської ради звернувся з позовною заявою до Вінницького окружного адміністративного суду (відповідач голова Гайсинської районної державної адміністрації Головашич Людмила Володимирівна) про те, щоб визнати протиправною бездіяльність голови Гайсинської районної державної адміністрації Головашич Людмили Володимирівни, щодо ухилення від розгляду звернення директора ТОВ «Енергосервіс ЛТД» Савчука Віталія Максимовича від 25.01.2021 року (виконавець проектних робіт), щодо затвердження «Завдання на розроблення детального плану території для суспільних потреб (створення спортивного тиру для проведення навчально-тренувальних занять і змагань зі спортсменами, військовослужбовцями та підрозділами поліції), розташованої на території Кунківської сільської ради (за межами населеного пункту) Гайсинського району Вінницької області», яке не дає можливість подальшого руху до створення сучасного стрілецького тиру та виконання рішення Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові Вінницької обласної ради від 12 червня 2018 року", - йдеться в повідомленні.

Шановний читач, Ви зайшли на сайт як незарєстрований користувач. Рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм іменем.

0 коментарів

Інформаційне повідомлення

Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.