Ладижин C

Стрічка новин

21:24
СТАРТУВАВ НОВИЙ СЕЗОН КОНКУРСУ БІЗНЕС-ІДЕЙ «РОБИ СВОЄ»
PR
17:07
Ветерани та їхні родини з Вінниччини можуть отримати гранти до 100 тис. грн
PR
11:43
6 грудня в Ладижині святкуватимуть День святого Миколая
19:15
В Ладижині розробляють програму реабілітації захисників України
ексклюзив
19:10
Художники і дизайнери Ладижина також допомагають ЗСУ
ексклюзив
15:05
Ладижинські волонтери виготовляють один маскувальний костюм приблизно за дві години
ексклюзив
22:01
7 млн грн на громади: стартував новий сезон конкурсу “Час діяти, Україно!”
PR
22:16
У Ладижині під час війни запустили ситуаційний центр зі штучним інтелектом
14:39
Близько тисячі маленьких ладижинців обслідували лікарі Охматдиту
ексклюзив
22:18
143 дитини, перебуваючи за кордоном, продовжують здобувати освіту в Ладижині дистанційно
ексклюзив
21:06
Героям присвячується. Прем’єра пісні Василя Куцака - ВКЛОНІМОСЬ!
ексклюзив
21:39
Переселенці з Херсону відновили в Ладижині бізнес, який мусили закрити через війну
ексклюзив
16:00
Відкладене через війну весілля – переселенці з Бахмуту одружилися в Ладижині
ексклюзив
19:54
Арт-кав’ярня Фредерік допомагала переселенцям, а тепер - українським воїнам
ексклюзив
21:54
Найстаршій волонтерці з села Лукашівки - 93 роки
ексклюзив
19:40
У Ладижині відкрився заклад стрітфуду в новому форматі - Döner Mаркет кафе
PR
13:02
В Ладижині продовжують відключати електроенергію, щодекади змінюється графік
оновлено
22:54
В Ладижині змінився графік відключень електроенергії в 2-й декаді січня 2023 року
оновлено
11:49
Графік відключень електроенергії в Ладижині з 04.01 по 10.01.2023
15:12
Графік відключень електроенергії в Ладижині з 21.12 по 31.12.2022
13:37
Новий графік відключень електроенергії в Ладижині - з 11.12 по 20.12.2022
13:18
Незаконне перевезення лісу виявили в Гайсинському районі
12:27
Як оформити пенсію під час воєнного стану
11:10
Поліція розшукує неповнолітнього жителя Гайсинського району
18:04
На Вінниччині очікується погіршення погодних умов!
16:37
Серійного крадія затримали у Гайсинському районі
14:08
Діти ветеранів війни, учасників бойових дій та осіб з окупованих територій можуть навчатися на бюджеті
13:27
В Гайсинському районі чоловік погрожував зброєю військовослужбовцям
17:53
Мобільні оператори можуть частково обмежити окремі сервіси.
16:59
«Укренерго» вводить екстрені відключення світла по всій Україні
Більше новин
» » Ексклюзивне інтерв’ю з директором Ладижинської ТЕС про перспективи роботи електростанції


Ексклюзивне інтерв’ю з директором Ладижинської ТЕС про перспективи роботи електростанції

ТОП / ДТЕК / ІНТЕРВ’Ю
2 261
0

Стабільність і лише білі зарплати, – новий директор Ладижинської ТЕС Ігор СНЄГІН розповів про перспективи роботи електростанції.

Так історично склалося, що для міста не абияку цікавість викликають події пов’язані з Ладижинською ТЕС. Що вже й казати про появу на станції нового директора Ігоря Снєгіна, котрий обіймає цю посаду з лютого 2019 року. Звісно, місцеві експерти старого гарту одразу ж зібрали довідки з кола «наближених», мовляв, хто і що? І містом миттєво розповзлися чутки, що станцію передали в хороші руки. Але, як каже народна мудрість, краще один раз побачити…

Отож, домовляюся про зустріч для стислого інтерв’ю. Трохи терпіння, і ось вона – свята святих – кабінет директора, де було ухвалене не одне важливе рішення, і котрий за час свого існування бачив чимало відомих постатей. Маю надію, що ім’я і цього статного чоловіка аристократичної зовнішності, котрий привітно зустрів мене в дверях кабінету, буде вписано в історію Ладижина, як розбудовника.
Стандартні привітання та звичний обмін люб’язностями перейшли в більш серйозне русло. Адже значна частина містян покладає на нового очільника станції чимало сподівань. То ж мусимо шукати аргументи. Висновки зі спілкування робіть самі:


- Ігоре Петровичу, нещодавно ТЕС ДТЕК накрила хвиля кадрових змін. Тобто директорів теплових електростанцій поміняли місцями (крім БуТЕС та ДоТЕС). Чому була обрана така стратегія? Як відбувався процес вибору нового місця роботи (жеребкування, добровільно, інше)?


- Я б не називав ротацію директорів хвилею кадрових змін. Це приклад характерного для компанії розвитку енергетиків. Зміни в компанії – не зміни заради змін. Новий директор на будь-якій ТЕС – це не нова мітла, а нові знання для команди станції, нові підходи до організації роботи і виробнича експертиза.
Завдання компанії зберегти найкращі напрацювання і традиції станції, але при цьому привнести кращі практики з іншого виробничого досвіду і посилити ефективність роботи ТЕС. Нові директори обирались, зважаючи на їхній досвід.

Безумовно, це не сліпе жеребкування, компанія не може собі такого дозволити. Нові керівники на підприємствах – це поява нового бачення перспектив і можливостей, свіжий погляд на звичні робочі ситуації і процеси, нове бачення ризиків і можливостей. Таке управлінське рішення допоможе тепловим електростанціям залишатися одним із ключових підприємств в регіоні зі стабільною заробітною платою для своїх співробітників, а для жителів регіону – надійним постачальником тепла та світла.


- Запорізька ТЕС фактично вдвічі потужніша за Ладижинську теплову електростанцію, але якщо виключити газові блоки, можна провести паралелі. Які враження за перший місяць роботи на станції? Вже визначили основні напрямки, за якими почнете активно діяти?


- Ви праві, Запорізька і Ладижинська ТЕС багато в чому схожі. Принаймні, тим, що мають блоки потужністю 300 МВт. Щодо перших вражень про станцію. Ледь не в перший день роботи я зробив висновок, що Ладижинська ТЕС – це колектив професіоналів.

Свою роботу на електростанції я почав зі знайомства з усіма керівниками. Це важливо, тому що саме ці люди відповідають і за виробничий процес, і за кожного працівника станції. Попередньо ознайомився з основними виробничими процесами. Зробив висновок, що обладнання станції в хорошому стані і дозволить виконати амбітні завдання зі стабільної роботи й розвитку. А цілі маємо зрозумілі і досяжні – зниження аварійності, збільшення вироблення і відпуску електроенергії, зниження питомих витрат умовного палива, висока культура безпечного виробництва. Це все – стабільна, надійна робота підприємства в цілому, і кожного його співробітника зокрема. Наша мета – домогтися того, щоб енергоблоки 300 МВт несли навантаження 300 МВт.


Та я не забуваю, що станція – це передусім люди. Тому потрібно чути потреби співробітників, піклуватися про поліпшення соціально-побутових умов. Наприклад, минулого року придбали новий автобус для людей станції, встановили нову промислову пральну машину, кондиціонери. Також провели модернізацію системи освітлення по всій станції – у котельному і турбінному відділенні, у головному корпусі, на зовнішній території. І на цьому ми не зупиняємося, попереду подібні проекти і цього року. Це пріоритет, до якого я прагну.


- В місті Енергодар, де знаходиться Запорізька ТЕС, є ще одне енергетичне підприємство, яке активно хантить кваліфікований персонал. Поділіться, будь ласка, досвідом. Які спроби робила ЗаТЕС, аби втримати співробітників, і чи скористаєтесь Ви цими напрацюваннями на Ладижинській ТЕС? Адже в Ладижині ситуація ідентична – тут активно нарощує потужності великий агрохолдинг. Будуються біогазові установки. Їм потрібно багато кваліфікованої робочої сили. До того ж, з Ладижина і до Польщі значно ближче, ніж з Енергодару.


Проблему відтоку кваліфікованих працівників я б розглядав не тільки в масштабі Ладижинської чи Запорізької ТЕС, а в розрізі всієї країни. На жаль, і ми мусимо це визнати, країна Україна, як роботодавець, програє в короткостроковій перспективі іншим державам. І жодна компанія, жодне підприємство неспроможні виправити цю ситуацію.

Але давайте розглянемо питання саме короткострокової привабливості інших країн і роботодавців. На жаль, ледь не всі вони не зможуть дати те, що дає наша компанія – стабільність, лише білі зарплати. Таким чином, ми дбаємо не тільки про пенсії для наших працівників, а й про наших бюджетників. Ще нагадаю про постійне та плановане підвищення зарплатні. Всі виплати – без жодних затримок, день у день. А ще – медичне страхування, можливості розвитку та кар’єрного зростання, навчання.


- Актуальне для працівників і містян питання про реконструкцію та капітальні ремонти обладнання Ладижинської ТЕС. Які об’єми заплановані на 2019 рік?


Енергонезалежність – ключова ціль для компанії ДТЕК. Ми досягаємо її, переобладнуючи наші енергоблоки, оновлюючи їх, інвестуючи у наші підприємства. Так було і так буде. І Ладижинська ТЕС – не виключення. Тільки в минулому році в оновлення обладнання, екологію, поліпшення соціально-побутових умов ми спрямували понад 350 млн грн З них – близько 150 млн грн в капітальний ремонт енергоблоку №1 з реконструкцією електрофільтра. І це була перша модернізація такого рівня за всі роки роботи станції.


Ще понад 20 млн грн вкладень в минулому році спрямовано в будівництво сонячної електростанції. Це унікальний проект комбінованої гідро- і сонячної генерації. Поточної потужності СЕС достатньо для забезпечення річного об'єму споживання 280 житлових квартир.

Цього року заплановано 260 млн грн на ремонтну програму і близько 100 млн грн на інвестиційну. Це підтвердження того, що станція, її обладнання та її люди затребувані. Плануємо капітальні ремонти енергоблоків – на зразок того, що в минулому році реалізували на енергоблоці № 1. Ми модернізуємо обладнання так, що воно буде відповідати нашим головним орієнтирам: підвищенню ефективності, зниженню аварійності, зниженню викидів в атмосферу. Тому також в планах другий етап реконструкції електрофільтру блоку № 1.


Але при цьому я хочу нагадати, що всіх нас – населення, як споживачів електричної енергії, і Ладижинську ТЕС, як підприємство – незабаром очікує новий ринок електроенергії. Щоб бути конкурентними в новому енергоринку теплової генерації, потрібно бути надійним, ефективним і економічним виробником. Ми повинні бути конкурентоспроможними. Це ті умови, в яких буде працювати наша компанія в майбутньому, і кожен з нас. Тому треба не тільки замислюватись над тим, аби бути, а й дійсно бути гнучкими, сильними та продуктивними.


- Сьогодні країна перебуває в періоді виборчої кампанії. Наскільки цей процес Вам, як керівнику, ускладнює життя і відбивається на економічній діяльності ТЕС (застосовується адмінресурс, виникають проблеми з постачанням вугілля, щось інше).


Ви знаєте, що ДТЕК – це компанія про бізнес і про людей, а не про політику. Ми були і є тією точкою опори для суспільства, на яку можна розраховувати у час змін. Для нас важливо, аби в домівках українців було світло і тепло, аби підприємства працювали на повну потужність із нашою електроенергією. Аби наші працівники були захищені та здорові, так само, як і їхні діти, сім’ї. Щоб мешканці тих міст і селищ, де ми працюємо, відчували себе комфортно, безпечно. Для цього всього важливо, аби в державі все було стабільно і передбачувано.

Ми не відчуваємо наближення виборів, ми працюємо за будь-яких умов, аби нести тепло і світло людям.


- Як буде розвиватися співпраця з міською владою та громадою міста? Чи будуть ще якісь активності, крім конкурсу «Громада своїми руками?».


Звісно, що станція, як один з найбільших роботодавців міста, не може не співпрацювати з міською владою та громадою. Я вже познайомився з губернатором, мером міста, з депутатами, з міською громадою.
«Громада своїми руками» продовжить крокувати містом, інші соціальні проекти також діятимуть у Ладижині та навколишніх селах. Традиційно ми будемо працювати у напрямах енергоефективності, освітлення, медицини, розвитку дитячого та юнацького спорту. Адже тільки там, де є щаслива громада, бізнес може розвиватися і працювати на її благополуччя.


- Пане Ігоре, щиро дякую, що знайшли час в своєму щільному графіку для спілкування. Успіху Вам на новому місці та плідної праці.

Шановний читач, Ви зайшли на сайт як незарєстрований користувач. Рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм іменем.

0 коментарів

Інформаційне повідомлення

Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.