Ладижин C

Стрічка новин

21:24
СТАРТУВАВ НОВИЙ СЕЗОН КОНКУРСУ БІЗНЕС-ІДЕЙ «РОБИ СВОЄ»
PR
17:07
Ветерани та їхні родини з Вінниччини можуть отримати гранти до 100 тис. грн
PR
11:43
6 грудня в Ладижині святкуватимуть День святого Миколая
19:15
В Ладижині розробляють програму реабілітації захисників України
ексклюзив
19:10
Художники і дизайнери Ладижина також допомагають ЗСУ
ексклюзив
15:05
Ладижинські волонтери виготовляють один маскувальний костюм приблизно за дві години
ексклюзив
22:01
7 млн грн на громади: стартував новий сезон конкурсу “Час діяти, Україно!”
PR
22:16
У Ладижині під час війни запустили ситуаційний центр зі штучним інтелектом
14:39
Близько тисячі маленьких ладижинців обслідували лікарі Охматдиту
ексклюзив
22:18
143 дитини, перебуваючи за кордоном, продовжують здобувати освіту в Ладижині дистанційно
ексклюзив
21:06
Героям присвячується. Прем’єра пісні Василя Куцака - ВКЛОНІМОСЬ!
ексклюзив
21:39
Переселенці з Херсону відновили в Ладижині бізнес, який мусили закрити через війну
ексклюзив
16:00
Відкладене через війну весілля – переселенці з Бахмуту одружилися в Ладижині
ексклюзив
19:54
Арт-кав’ярня Фредерік допомагала переселенцям, а тепер - українським воїнам
ексклюзив
21:54
Найстаршій волонтерці з села Лукашівки - 93 роки
ексклюзив
19:40
У Ладижині відкрився заклад стрітфуду в новому форматі - Döner Mаркет кафе
PR
13:02
В Ладижині продовжують відключати електроенергію, щодекади змінюється графік
оновлено
22:54
В Ладижині змінився графік відключень електроенергії в 2-й декаді січня 2023 року
оновлено
11:49
Графік відключень електроенергії в Ладижині з 04.01 по 10.01.2023
15:12
Графік відключень електроенергії в Ладижині з 21.12 по 31.12.2022
13:37
Новий графік відключень електроенергії в Ладижині - з 11.12 по 20.12.2022
13:18
Незаконне перевезення лісу виявили в Гайсинському районі
12:27
Як оформити пенсію під час воєнного стану
11:10
Поліція розшукує неповнолітнього жителя Гайсинського району
18:04
На Вінниччині очікується погіршення погодних умов!
16:37
Серійного крадія затримали у Гайсинському районі
14:08
Діти ветеранів війни, учасників бойових дій та осіб з окупованих територій можуть навчатися на бюджеті
13:27
В Гайсинському районі чоловік погрожував зброєю військовослужбовцям
17:53
Мобільні оператори можуть частково обмежити окремі сервіси.
16:59
«Укренерго» вводить екстрені відключення світла по всій Україні
Більше новин
» » В Ладижині почалось будівництво ще одного олієпресового заводу


В Ладижині почалось будівництво ще одного олієпресового заводу
PR

Фото: Ладижин Новини
МХП / Проєкт: Люди і бізнес
24 903
0

Проєкт мав розпочатись ще 2 роки тому, але через економічну кризу його реалізацію відклали. 

 Про нове будівництво, а також про те, як сьогодні працює в Ладижині завод з виробництва комбікормів, в ефірі радіо «Лада» розповів гість радіопроекту «Люди і бізнес» Вячеслав Концур. 
 
 Пан Вячеслав – директор Філії «Внутрішньогосподарський комплекс по виробництву кормів» – одного з найбільших в Україні комплексів зі зберігання зернових, виробництва олії та комбікормів. У Ладижині називають цей комплекс просто «ВКВК». Підприємство працює в місті майже 9 років (з 2012) та є структурною частиною «Вінницької птахофабрики». За перші 24 місяці роботи «ВКВК» його визнали кращим промисловим підприємством Ладижина в конкурсі «Людина року 2014». А у серпні 2017-го трудовий колектив підприємства внесли на обласну дошку пошани. Весь цей час «ВКВК» незмінно очолює Вячеслав Концур.


 – Вячеславе Володимировичу, минулий рік для більшості вітчизняних підприємств видався нелегким. Думаю, що «Внутрішньогосподарський комплекс з виробництва комбікормів», котрий працює в Ладижині, не став виключенням. Розкажіть, будь ласка, як вдалося подолати кризу?
 – Рік, дійсно, видався непростим. Пандемія COVID-19 та зафіксований на початку 2020 року пташиний грип вплинули на галузь птахівництва і у світі в цілому, і в Україні зокрема. Звісно, відчували ці зміни й ми. Але попри глобальні катаклізми, я вважаю, що підприємство відпрацювало рік стабільно. Якщо говорити про виробничі показники комбікормового напрямку та порівнювати їх з 2019 роком, ми маємо збільшення обсягів виробництва на 5%. Що стосується олієпресового виробництва, ми впровадили ряд комплексних заходів з покращення виробничих процесів. Ця оптимізація призвела на початковому етапі до зменшення обсягів виробництва на 8%, але це свідомий крок для значно кращих показників у майбутньому. Обсяги приймання та зберігання елеваторного комплексу не змінились. В порівнянні з 2019 роком, вони залишились на тому ж рівні, що й були.

 – Отже, Вас можна привітати, адже в період кризи вам вдалося покращити виробничі процеси, втримати й навіть в чомусь збільшити об’єми виробництва. Яких практичних трансформацій зазнало ваше виробництво за час коронакризи? Довго адаптувалися до нового режиму роботи?
 – Весь світ не був готовий до такого виклику, як COVID-19. Ніхто на початку не уявляв, яку загрозу він несе. Тому наші дії змінювались відповідно до ситуації та вимог часу. Зокрема, було впроваджено цілий комплекс заходів для того, щоб мінімізувати та не допустити розповсюдження вірусу серед працівників підприємства. Окрім регулярного температурного скринінгу, маскового режиму та інших запобіжних заходів, превентивним рішенням з нашого боку було зачинити їдальню, аби зменшити скупчення людей в одному місті. Ми продовжуємо готувати обіди, проте відпускаємо їх в персональній упаковці та доставляємо їх прямо на робочі місця. Працівники, що перехворіли на коронавірус, проходять безкоштовне тестування на наявність антитіл до ковіду.

 – Тести на ковід – дороге задоволення. Я так розумію, що коштів на профогляд також не шкодуєте? Медичне страхування пропонуєте працівникам?
 – Кошти на проходження попереднього медогляду під час прийому на роботу працівників ми компенсуємо в певному обсязі після двох місяців роботи. Періодичні медогляди персоналу також проводяться коштом підприємства. Серед іншого, персонал підприємства має можливість отримувати медичне страхування для себе та своєї родини. Наразі близько 65% наших співробітників вже мають медичні страхові поліси. Вони покривають 50% їх витрат на медичне обслуговування. Ліміт страхових коштів на працівника становить 100 тисяч гривень на одну застраховану особу на рік. В залежності від страхового випадку страхова компанія може покрити до 100% витрат на лікування та медичне обслуговування.

 – Тобто більше ніж половина працівників підприємства мають медичні страхові поліси. Непогана підтримка, адже ліки зараз шалено дорогі. Як ще мотивуєте співробітників?
 – Як і на всіх підприємствах Групи МХП, основним фінансовим інструментом на «ВКВК» є зарплата та премія. Однак ми маємо ще й внутрішні кейси, які є додатковим стимулом для гарної роботи. Так, в кінці кожного року, ми підбиваємо підсумки діяльності працівників, де виділяємо 14 передових співробітників. 
Найкращі працівники протягом наступного року отримують надбавку до зарплати в розмірі 10% від свого посадового окладу. Додатково, вони отримують грошові премії. Також один із претендентів має можливість виграти легковий автомобіль. Крім цього, наші працівники та їх родини мають можливість отримати путівку на оздоровлення. Серед підрозділів «Вінницької птахофабрики» проводяться спортивні змагання, тімбілдінги тощо.  

 – Вячеславе Володимировичу, повернемося до виробництва. Адже для такого забезпечення працівників підприємство має стабільно працювати. Що компанія запланувала на 21-й рік, щоб підвищити конкурентоздатність підприємства в умовах економічної та коронакризи?
 – Компанія МХП рухається у напрямку оптимізації внутрішніх витрат. Це пов’язано зі світовими тенденціями на ринку птахівництва: зменшенням попиту на продукцію з боку готельно-ресторанного бізнесу, суттєвим зменшенням споживання м’яса птиці загалом. Відповідно, змінилась і ціна закупки, що не могло не вплинути на динаміку експорту сировини. З огляду на це, в минулому році було проведено реконструкцію олієпресового виробництва філії «ВКВК». Зміни в технологічному процесі дозволили нам покращити якісні показники макухи соняшникової, а також зменшити собівартість однієї тонни готового корму. Ми впровадили цю технологію у вересні минулого року, на сьогодні вона успішно працює та доводить свою ефективіність. Крім цього, у 2021 на базі «ВКВК» ми розпочинаємо будувати ще один олієпресовий завод. Його потужність: 1200 тонн соняшника, що переробляється за добу. Це черговий крок МХП зі зменшення своїх витрат, а в цьому випадку саме зменшення собівартості однієї тонни готового комбікорму.
 
 – Будівництво нового підприємства це доволі приємна новина для мешканців усього регіону. Скажіть, будь ласка, де саме буде розташований новий завод і коли плануєте ввести його в експлуатацію?
 – Новий олієпресовий завод буде розташований на території комбікормового комплексу. Введення в експлуатацію заплановане на квітень 2022 року. Виробництво на новому підприємстві буде максимально технологічним, автоматизованим та вдосконаленим.   

 – Що можете сказати про нові робочі місця? Зрозуміло, що, коли виробництво автоматизоване, робочих місць може бути не багато. Та все ж вони будуть, правильно? Якщо так, скільки ладижинців теоретично зможуть отримати роботу на новому підприємстві, і які саме фахівці вам будуть потрібні у квітні 22 року?
 – Станом на січень 2021 року на нашому підприємстві працює 520 працівників. Звичайно, після запуску нового заводу буде створено ще близько 60 робочих місць – як для фахівців інженерно-технічної галузі харчової промисловості, так і для працівників робітничих професій. 

 – Чимало. Для нашого часу це пристойна цифра: понад пів тисячі людей мають роботу та соціальні гарантії, можуть скористатися медичним страхуванням. Вячеславе Володимировичу, куди постачаєте свою продукцію? Задовольняєте виключно потреби МХП чи реалізуєте олію та макуху іншим замовникам? До речі, щось ще крім олії та макухи ваше підприємство виробляє?
 – Основним продуктом підприємства є корми, що на 100% використовуються на «Вінницькій птахофабриці» для вирощування птиці. Вся вироблена підприємством рослинна олія йде на експорт. Макуха – для виробництва комбікормів для власних потреб. Окрім олії та макухи, на олієпресовому заводі під час виробництва утворюється лушпиння, яке використовується на нашому підприємстві для спалювання на котельні при виробництві пару. Також частина цього лушпиння використовується, як підстилочний матеріал у пташниках. А решта даного продукту гранулюється та експортується в європейські країни, в яких вона використовується, як паливо на теплових електростанціях. 
 
 – Тобто можна сказати, що ладижинцям є чим пишатися, адже ми певним чином причетні до того, що в нас в місті виробляється продукт високої якості. І тут маю, можливо, безглузде запитання, але мушу його озвучити. Ви говорили про зниження собівартості продукції завдяки модернізації та будівництву нового заводу.  Чи зможете ви в цьому випадку певним чином стримувати ріст цін принаймні на стратегічний для українців продукт соняшникову олію, яка останнім часом відчутно подорожчала?
 – Ніякого впливу на ціну олії на ринку ми не маємо. Адже на вартість олії впливає ціна соняшника в цілому по Україні. Нове будівництво  дасть можливість тільки зменшити собівартість виробництва комбікормів для задоволення власних потреб. 

 – З огляду на непередбачувані події минулого року можете сказати, що впевнено дивитесь у майбутнє?
 – Так. Завдяки чітко спланованій стратегії розвитку МХП та злагодженій роботі колективу філії комбікормового комплексу ми дійсно можемо стверджувати, що маємо впевненість у завтрашньому дні.  
 
 –  Що ж, ми бажаємо Вашому підприємству реалізувати усі заплановані проекти. З нетерпінням чекаємо інформації про початок роботи нового олієпресового заводу. Згодом, дуже б хотіли побувати у вас на екскурсії.
 – Дякую! Впевнений, що ми обов’язково надамо вам таку можливість.

Спілкувалась Тетяна ПОЛІЩУК

Шановний читач, Ви зайшли на сайт як незарєстрований користувач. Рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм іменем.

0 коментарів

Інформаційне повідомлення

Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.